• Hjem
 • Tjenester og Priser
 • Klasser
 • Kids Summer Klasser
 • Catering
 • Kalender
 • Kontakt
 • Mat Writing
 • Min lokale Journey
 • Italia Trip
 • My Travels
 • Foodie Links
 • Kokebok Anmeldelser

Ikke spør, ikke fortell - i Food verden

12 februar 2011 | Food for Thought

Noen ganger tar jeg til min kasse - Jeg håper du leser dette innlegget i ånden det er ment og kommentere ettertenksomt. I sin tur lover jeg å lese dine kommentarer omtenksomt og vil svare.
Denne uken fikk jeg anledning til å høre Eric Schlosser, forfatteren av Fast Food Nation, snakke live på en forfatter arrangement kalt Pen & Podium i Denver. Jeg har lest boka (og kan ikke tro det er allerede 10 år gammel) , Sammen med mange andre skrifter på temaet mat politikk: The Omnivore er Dilemma og In Defense of Food, Michael Pollan, Animal, Vegetable, Miracle, av Barbara Kingsolver, og blogginnlegg, tidsskriftartikler og avis klipp av for mange livlig forfattere å huske. Jeg har også sittet i Mat, Inc, - selv den motbydelige scener - i et forsøk på å bedre forstå akkurat hva som skjer der ute med maten vår. Men likevel fant jeg meg selv sitter i salen denne uken, grunnet nok en gang hvorfor så mange av mine venner egentlig ikke ønsker å høre meldingene fra disse lidenskapelige mennesker som synes å bare ønsker å opplyse oss om realitetene i vår mat system . (Jeg er ikke så kynisk å tenke at de har noen skumle begravet motiv.) Ikke spør, ikke fortell
Jeg tror dette er den maten tilsvarer Ikke spør, ikke fortell i det militære. Når jeg spør folk om de så Food, Inc. eller lese noen av bøkene og artiklene flyter rundt om maten vår system, er jeg altfor ofte møtt med klapp responsen "jeg tror ikke jeg ønsker å vite om det . "Det er litt som å fortelle legen din du ikke ønsker å kjenne dine testresultater, selv om kjenne dem og iverksette tiltak kan redde livet ditt. Som om ved ikke å vite at enkelte bearbeidede matvarer består hovedsakelig av sukker og kjemikalier gjør dem noe sunnere å spise. Og etter å ha hørt Schlosser snakke og ha min venn nevne hvordan deprimerende budskapet var, ble jeg slått av hvor mange venner heller vil bare unngå meldingen for nettopp av den grunn: det er deprimerende. Hva er Real Food?
Når Michael Pollan publisert Mat Regler sent i 2009, la jeg ut et stort sukk av lettelse. Ved å si så klart at vi skulle "spise mat, ikke for mye, de fleste planter," Jeg følte at endelig noen hadde tatt alle de dårlige nyhetene, og kokt alt ned til et enkelt mantra om at vi alle kunne spise av. Jeg følte sikkert mine venner ville alle forstå dette og gjøre endringer i måten de kjøper mat, koker det, og spise det. Det viser seg at dette er ikke så lett likevel. For det første, hva er mat? Vel, kan jeg fortelle deg hva det ikke: det er ikke 80% av det du finner i en tradisjonell dagligvarebutikk. De er mat-lignende produkter som er altfor bearbeidet og mangler ernæringsmessige verdi. Ekte mat er mat slik naturen gir det til oss - sånn funky siamesiske tvilling eikenøtt squash du ser over at jeg fikk fra min CSA gård denne uken. Det er ikke genmodifisert. Det er ikke avlet slik at alle squash er av samme størrelse, farge og vekt. Det er hva som kommer til oss naturlig fra en økologisk gård. Endring er vanskelig
Jeg tror gjør ekstreme endringer i både kostholdet og mat sourcing er bare rett og slett for vanskelig for folk flest i dette landet. Og så de gir opp uten en tanke. De fortsetter å spise fast food uten å bli utdannet på de økonomiske virkningene av de fast food restauranter eller de fysiske virkningene av maten de selger. De konsumerer store mengder tomme kalorier som super-sized brus uten å vurdere glykemisk innvirkning på deres organer. Og de spiser kjøtt pakket i plast på et styrofoam skuffen fra butikken uten å egentlig vite hva kjemikalier eller hormoner som dyret har fått eller hvordan det har vært reist og behandlet. De rett og slett ikke ønsker å tenke på disse tingene fordi det er overveldende. Hvor skal man begynne
Akkurat som det aldri virker på en diett for å frata deg selv, vil de fleste mennesker ikke kunne endre alt om maten, og hvis de streber etter å de vil sannsynligvis gi opp. Jeg foreslår å starte små - som begynner med lage dine er lettest grunn av de mange CSA-gårder og bønder markeder tilgjengelig rundt om i landet i dag, for ikke å nevne kjeden kjøpmenn begynner å fortelle oss hvor maten vår kommer fra. Bli kjent med disse leverandørene på markedet, og stille spørsmål om sin matfilosofi til du finner en som resonerer med deg. Hvis du spiser kjøtt, gå videre fra grønnsaker og begynne å spore opp lokale kilder til kjøtt. Jeg dro ut for å gjøre dette i Denver for et par år siden og nå kjøpe det meste av kjøtt mine direkte fra rancheiere jeg kjenner og respekterer. Jeg trodde det ville være vanskelig å finne ut - viser seg at det ikke var. Organisasjoner som Slow Food kan hjelpe deg med å finne ressurser i ditt område. Selv om du er i en stor by som New York, ikke langt fra deg bønder er klare og venter på å selge deg mat av god kvalitet. Den 80/20 regelen
Viktigst, kutte deg selv litt slakk. I år har jeg sluttet fred med meg selv over dette: Jeg kan ikke muligens spise 100% av maten min fra bærekraftig, økologisk, lokale kilder. Jeg vet ikke hvor alt kommer fra når jeg spiser ute. Jeg tidvis kjøpe kjøtt fra Costco eller en dagligvarebutikk, vet jeg skulle ønske jeg ikke må, men trenger noe den dagen at jeg ikke har i fryseren. Jeg fortsatt kjøpe bananer, vel vitende om hvor langt de må transporteres for å komme hit. Så slapp av - men får utdannet og begynner å gjøre noen smarte endringer hvis du må. Jeg er glad for å hjelpe deg med å finne lokale kilder, spesielt hvis du er her i Colorado. Og takk for lesing!

Legg igjen en kommentar Legg igjen en kommentar

Print This Recipe Skriv ut denne oppskriften

Abonner Som dette innlegget?
Få nye innlegg
ved å mate eller email .

Kommentarer

One Response | TrackBack URL | Comments Feed

 1. Takk for å forsterke den virkelige matkonsept og for info om å kjøpe lokalt kjøtt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Bli med Cooking med Michele ® Nyhetsbrev
E-post:


Siste innlegg

 • asian stir fried vegetables w pasta and a fried egg
 • mashed-potatoes-and-turnips-with-herb-cheese
 • canned-heirloom-tomatoes-from-farmers-market
 • pan-fried-polenta-with-chives
 • steamed-mussels-with-chickpeas-and-chorizo
 • photos to canvass prints

Ice Cream!

 • lemon lime ice cream
 • rocky-road-ice-cream
 • coffee-ice-cream-with-marshmallows-and-chocolate-chips
 • mint-chocolate-chip-ice-cream
 • chocolate-almond covered bacon

Populære innlegg

 • cheesy scrambled eggs
 • butternut squash lasagna
 • spaghetti-with-broccoli-sauce
 • roasted garlic butter spread
 • baked flaked chicken

Tags

krem italiensk grønnkål lam sitron lime meksikanske mynte sopp olivenolje løk paprika pesto furu

Om Michele


Arkiv

Oversetter

English

Engasjer deg

Sponsorer

Other Stuff


min foodgawker galleri

Søk etter oppskrifter fra hele nettet på Foodily.com

Foodie Vis

Stolt medlem av FoodBlogs

sertifisert yummly


En Blogging Award Fra min datter